|
7 minuten leestijd

Video’s als contentcreatie

Tegenwoordig is videomateriaal moeilijk te negeren als een vorm van content voor marketeers. U kunt video’s voor verschillende doeleinden gebruiken, waaronder promotie, instructie of als referentiemateriaal. Kijk eens naar uw website, social media en nieuwsbrief, u ziet video's in verschillende formaten. In deze blog daar meer over.

Omar El Haddad

Stagiair Marketing

Lorem ipsum

Het is een uitdaging om videomateriaal als vorm van content voor marketeers links te laten liggen. Het formaat is populair vanwege de vele mogelijkheden die het biedt en is eenvoudig toe te passen op de verschillende kanalen. Video's zijn beschikbaar in verschillende formaten die u kunt gebruiken om een boodschap te communiceren naar uw doelgroep. Elk formaat heeft ook weer zijn eigen doelstellingen.

Formaten:

1. Product spotlights: Een slimme manier om een product in de spotlight te zetten. De video focust op de unique selling points van het product.

2. How to video's: Video's die uitleggen hoe de producten gebruikt kunnen worden. zijn niet alleen geweldige advertentietools, ze vertegenwoordigen ook een goede klantenservice vanuit de organisatie.

3. Veelgestelde vragen video's: Veelgestelde vragen zijn lange tijd een essentieel hulpmiddel geweest om met klanten te kunnen communiceren en kunnen nog aantrekkelijker zijn als ze in videovorm zijn gemaakt.

4. Achter de schermen video's: Deze video's geven jou de kans om de klanten te laten zien hoe de organisatie te werk gaat, en daarbij vertrouwen en betrokkenheid op te bouwen.

5. Maak kennis met de team video's: De medewerkers van de organisatie in staat stellen om als het ware het gezicht van het bedrijf of de organisatie te zijn. Met de video's van meet the team kunnen klanten leren wie er achter de diensten en producten zitten.

Tot slot nog wat praktische tips:

De opbouw van het verhaal moet sterk zijn om de aandacht van de kijker vast te houden. Zorg voor dat het script duidelijk is. Daarnaast moeten alle randzaken van de video in orde zijn. Denk hierbij aan de verlichting, omgeving, geluiden, kleuren en inrichting.

Zorg voor de mensen die de organisatie goed representeren en weten wat u doet. Deze zullen in contact staan met potentieel publiek.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een video of animatievideo? MedHealth communications heeft jarenlang ervaring in het maken van medische video’s voor de HCP. Neem contact met ons op zodat wij ons werk aan u kunnen laten zien.

Video’s als contentcreatie