|
1 minuten leestijd

Mogelijke impact van COVID-19-uitbraak

Het coronavirus heeft voor de farmaceutische industrie een behoorlijke impact. Medische bijeenkomsten zijn geannuleerd en face-to-face ontmoetingen met artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zijn aanzienlijk teruggeschroefd. De contactmomenten moeten nu plaatsvinden in een andere setting, namelijk in de virtuele wereld. Daarom werkt de farmaceutische industrie snel aan het verstrekken van wetenschappelijke en klinische informatie aan artsen door gebruik te maken van virtuele vergaderingen of communicatie via online gemeenschappen.

Aurora van de Loo

Medisch Redacteur

Echter bestaat er enige bezorgdheid onder farmaceutische bedrijven over de effectiviteit van virtuele communicatie. Firstword Pharma heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke impact van COVID-19-uitbraak op verschillende kwesties die van belang zijn voor geneesmiddelenindustrie. In het onderzoek zijn 98 abonnees van de top 100 farmaceutische bedrijven ondervraagd. 60% van de ondervraagden zegt ook bezorgd te zijn over de negatieve impact die de COVID-19-uitbraak zou kunnen hebben op het bewustzijn van de arts, de kennis en tot slot het gebruik van nieuwe therapie├źn.

Medix Publishers begrijpt enerzijds deze bezorgdheid onder farmaceuten. Maar anderzijds kunnen wij u vertellen dat deze bezorgdheid overtrokken is. Online geeft namelijk uitstekende resultaten! Benieuwd naar wat wij online voor u kunnen betekenen?

Mogelijke impact van COVID-19-uitbraak