|
1 minuten leestijd

Nu te bekijken: Videospecial seksualiteit en intimiteit bij IBD

Recent is een nieuwe videospecial online gegaan op Farmacotherapie-Online. Daarbij wordt door Cobi Reisman en Nynke Boontje gestart met seksualiteit en intimiteit in het algemeen en de invloed van chronische darmontsteking, oftewel IBD, hierop. Aan de hand van uitleg, tips en casuïstiek wordt dieper ingegaan op de communicatie en behandeling van patiënten met seksuele dysfunctie ten gevolge van IBD.

Aurora van de Loo

Medisch redacteur

Seksualiteit is belangrijk voor de kwaliteit van het leven. Een (chronische) ziekte, zoals Inflammatory Bowel Disease (IBD), heeft hier vaak een negatieve invloed op. Patiënten met IBD hebben veel vragen en zorgen rondom lichamelijke intimiteit, seksualiteit, niet-seksuele intimiteit en voortplanting die vaak onbesproken blijven, zowel binnen de relatie als met de behandelend arts.

In deze videospecial worden adviezen gegeven om deze problemen bij patiënten bespreekbaar te maken. Hiermee kan de behandelend arts oplossingen bieden aan patiënten en ze stimuleren om de communicatie hierover met diens partners op gang te brengen.

Sprekers:

Dr. Y. Reisman, uroloog en seksuoloog-NVVS
N.A. Boontje, verpleegkundig specialist IBD

Bekijk hier de videospecial.

#IBD #seksualiteit #intimiteit #MDL

Nu te bekijken: Videospecial seksualiteit en intimiteit bij IBD