|
3 minuten leestijd

Generatie Z: de opkomende doelgroep

De arbeidsmarkt wordt stuk bij stuk gevuld met de zogeheten Generatie Z. Het aanpassen aan deze generatie is cruciaal aangezien de arbeidsmarkt voor een groot deel uit de Generatie Z zal bestaan. Ook wat hcp’s vallen onder de Generatie Z groep, met name in de beginjaren van Generatie Z, vandaar is het interessant om deze groep in deze blog onder de loep te nemen. Dit door de interesse voor LinkedIn van deze groep te bestuderen.

Omar El Haddad

Stagiair Marketing

LinkedIn is een aantrekkelijk social mediakanaal. De Generatie Z is zeer actief op LinkedIn. LinkedIn wat door Microsoft is overgenomen, deed een onderzoek naar de voorkeuren en behoeften van deze Generatie Z groep. Data van 78 miljoen Generatie Z-LinkedIngebruikers werd geanalyseerd. In het achterhoofd werd de vraag gesteld: Wat vindt deze groep interessant? Dit tijdens het uitvoeren van het onderzoek.

De Generatie Z bestaat uit individuen die tussen 1995 en 2010 ter aarde zijn gekomen. Deze individuen zijn met het wereld wijde web opgegroeid, de Generatie Z wordt ook wel aangeduid als de digital natives. Een digital native beeldt een persoon af die is groot geworden met de informatietechnologie van het digitale tijdperk. Deze groep is te kenmerken aan het ambitieus zijn, carrièregerichtheid en hun wil om zich te binden aan merken die de groep kan vertrouwen.

Hedendaags netwerken, leren en onderzoeksdoeleinden

LinkedIn heeft in vergelijking met andere platforms een kenbaar onderscheidend vermogen als het gaat om connecties te leggen voor een betrouwbaar netwerk. Generatie Z ziet LinkedIn dan ook als een betrouwbaar platform om handelingen op uit voeren als het plaatsen van berichten, om via te communiceren met je eigen netwerk of mensen buiten je netwerk professioneel te benaderen en ook om relevante content te kunnen observeren en lezen. Generatie Z blijkt uit het onderzoek zet het LinkedIn platform graag in om te netwerken en voor leer- en onderzoeksdoeleinden. Generatie Z ziet genoeg voordelen in het gebruiken van LinkedIn.

Volgens het onderzoek vindt 80% van de gebruikers LinkedIn een nuttig platform om bedrijven en merken te volgen. Driekwart zegt dat de bedrijven en merken die ze volgen waardevolle content op hun LinkedIn-pagina plaatsen. Leden van Generatie Z gebruiken LinkedIn ook om hun carrière als er mogelijkheden zijn, verder te boosten. Verder bleken bij de Generatie Z de volgende houdingen en waarden belangrijk volgens het onderzoek:

- Generatie Z staat ervoor open om nieuwe vaardigheden te leren (74%)

- Generatie Z wil succesvol zijn, vandaar de mogelijkheden om de carrière te boosten (73%)

- Generatie Z personen willen financiële zekerheid opbouwen (72%)

Generatie Z: Betrokken en actief

Generatie Z gebruikers op LinkedIn zijn meer betrokken bij de branche waarin zij opereren in vergelijking met de andere LinkedIn-gebruikers. Generatie Z gebruikers zijn verder vaker actief in LinkedIn-groepen die betrekking hebben op hun vakgebied en plaatsen vacatures en onderzoeken vaker op hun LinkedIn pagina. Inspelen op de activiteiten van Generatie Z op LinkedIn is van belang, om in contact te staan met Generatie Z.

Generatie Z: de opkomende doelgroep