Video’s als contentcreatie

Inhoudsopgave
19 april 2024
Laatst bewerkt: 2 mei 2024
3 min
Bij het bespreken van video's moeten we gelijk denken aan het populaire YouTube platform. Het staat al lang bekend als het populairste platform voor het publiceren, delen en bekijken van video's over de hele wereld. Volgens de gegevens heeft YouTube maandelijks meer dan 2 miljard gebruikers globaal. Om een beter beeld te schetsen: Dat is een derde van alle internetgebruikers wereldwijd. Voor marketeers is het internationale platform dat van overal ter wereld toegankelijk is zolang ze toegang hebben tot internet ook interessant voor marketing- en communicatiedoelen om een groot klantenbestand te bereiken. Tegelijkertijd kunnen de mogelijkheden enorm waardevol zijn.
Luc Bollen
Digital Marketeer

Mogelijke ideeën voor video's

Er zijn op dit moment veel mogelijkheden voor marketeers als het gaat om videoproductie. Je kunt bijvoorbeeld over jouw bedrijf praten en misschien een bedrijfsvideo maken. Headway Capital heeft veel informatie verzameld en een goede lijst samengesteld met voorgestelde videoformaten die je voor zakelijke tips kunt gebruiken. De volgende video-indelingen zijn momenteel populair om toe te voegen indien geschikt voor jouw business:

Video formats

 1. Product spotlights: Een geweldige manier om te laten zien wat een product van de eigen organisatie doet en wat er zo geweldig aan is.
 2. How to video's: Video's die uitleggen hoe je jouw producten kunt gebruiken, zijn niet alleen geweldige advertentietools, ze vertegenwoordigen ook een goede klantenservice vanuit de organisatie.
 3. Product-in-actie video’s: Er is geen betere manier om te laten zien wat uw product te bieden heeft dan door te laten zien dat het door uw klanten wordt gebruikt in YouTube-video's.
 4. Veelgestelde vragen video's: Veelgestelde vragen zijn lange tijd een essentieel hulpmiddel geweest om met klanten te kunnen communiceren en kunnen nog aantrekkelijker zijn als ze in videovorm zijn gemaakt, een selectie van de belangrijkste en meest gestelde in een goede video tentoonstellen.
 5. Getuigenissenvideo’s: Tevreden klanten zorgen voor goede mond-tot-mond reclame. Tevreden klanten kunnen goed dienen in video’s, om boeiende en impactvolle video's te maken voor wellicht toekomstige klanten. Om die net over de streep te trekken.
 6. Beoordelingsvideo’s: Dit format is vergelijkbaar met de getuigenissen video’s, maar moeten meestal authentieker overkomen, dus met wat meer structuur als een echte review ook zou plaatsvinden met voordelen en nadelen en eventuele tips.
 7. Shopping-haul-video's: voor winkelbedrijven bevatten shopping-haul-video's influencers die uw productassortiment laten zien en hun kwaliteiten bespreken. Er kan bijvoorbeeld een blik geworpen worden op de website met alle producten en diensten, die de influencer afgaat.
 8. Unboxing video's: Deze video's laten zien hoe influencers jouw product of dienst tentoonstellen en hun enthousiasme ervoor delen.
 9. Achter de schermen video's: Deze video's geven jou de kans om de klanten te laten zien hoe de organisatie te werk gaat, en daarbij vertrouwen en betrokkenheid op te bouwen.
 10. Maak kennis met het team video's: De medewerkers van de organisatie in staat stellen om als het ware het gezicht van het bedrijf of de organisatie te zijn. Met de video's van meet the team kunnen klanten leren wie er achter de diensten en producten zitten.

Praktische tips

Nog wat praktische tips voor het maken van de video’s kunnen zijn:

 1. Vertel een verhaal aan de kijkers en laat vooral veel zien als het gaat om het productassortiment, het is immers een video. Denk aan de verlichting in een video en vele andere belangrijke zaken in de omgeving die spelen, als geluiden, kleuren en inrichting.
 2. Wat ook belangrijk is, zijn de opbouw van je verhaal, dus maak een script indien nodig om het eens voor jezelf door te nemen. Zorg voor het spreken tijdens de video opname voor een goede microfoon, zodat je helder te verstaan bent.
 3. Verzamel de goede content die je zeker in je gekozen video format wilt hebben. Als met de FAQ-video’s als voorbeeld, zorg voor de goede vragen en antwoorden, zoek diepgang door te vertellen hoe de vraag tot stand gekomen is.
 4. In sommige video formats is het belangrijk om niet al te professioneel over te komen, maar eerder ‘’naturel’’ zodat het niet geforceerd lijkt maar eerder oprecht.
 5. Zorg voor de mensen die de organisatie goed representeren en weten wat je doet. Deze zullen in contact staan met potentieel publiek.

Content MedHC

MedHealth Communications doet ook aan contentcreatie. Onder andere de besproken video formats komen ook deels terug bij MedHealth Communications, als een animatievideo. MedHealth Communications heeft nog vele andere contentcreaties te bieden. Bij content kan er gedacht worden aan creatieve manieren van het uiten van medische informatie. Denk hierbij aan het volgende:

 • animatievideo
 • infographic
 • geschreven content
 • reprints
 • podcast
 • expert review

Lees meer

Marketing

Aanbevolen

Video’s als contentcreatie

19 april 2024
3 min
Bij het bespreken van video's moeten we gelijk denken aan het populaire YouTube platform. Het staat a...

Animatievideo: De sleutel tot krachtige visuele storytelling in jouw marketingcampagn...

19 april 2024
5 min
Stel je voor dat je de complexe wereld van gezondheidszorg wilt uitleggen aan je doelgroep. Hoe doe j...

Test blog Awareness

3 april 2024
1 min
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore e...

Generatie Z: de opkomende doelgroep

19 april 2024
2 min
LinkedIn is een aantrekkelijk socialmediakanaal. De Generatie Z is zeer actief op LinkedIn. LinkedIn...